Smaakfeest XXL

Op 14 april stond de Sint Jan in Roosendaal weer volledig in het teken van het Smaakfeest XXL. 

Smaaklessen is zinnenprikkelend, speels en praktisch. Smaak staat voorop in het programma. Leerlingen doen smaakproefjes, worden zich bewust van hun eigen smaak en factoren die daarop van invloed zijn. Hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en hun voedingskennis wordt spelenderwijs verbeterd.

Uiteindelijk is het resultaat van deze ochtend dat kinderen door middel van aansprekende proefjes, een lekkere en gezonde lunch bereiden voor de hele klas. Naast het doel leerlingen bewust te maken van wat zij eten, zorgen we ervoor dat we er samen één groot feest van maken gedurende de ochtend. Als afsluiting hebben we de uitreiking van ‘het Gouden Bureau’ voor het wedstrijdonderdeel “Groente en fruit raden”.

De kinderen gaan in groepjes langs de proeven en leren spelenderwijs meer over smaak, eten en hygiëne. Ze gaan zelf voedsel proeven, ruiken en voelen. In totaal zullen er 8 proefjes zijn waar de kinderen aan deelnemen. Ook een onderdeel van deze carrousel van spellen is een stukje koken. Zo maken alle klassen gezamenlijk een lunch klaar, zodat ze aan het einde van de ochtend samen gezond kunnen lunchen om de feestelijke en gezonde ochtend af te sluiten.

Dit evenement zou niet kunnen bestaan zonder de scholen, de kinderen, de begeleiders, de leden van JCI Roosendaal en natuurlijk de sponsoren, met de grootste hulp van Rabobank en BDO.